Nieuws

Vluchtelingenwerk lanceert campagne De Geluksbrengers

Donderdag 4 maart lanceert Vluchtelingenwerk Vlaanderen haar campagne De Geluksbrengers. Hiermee willen we tonen dat ook jonge vluchtelingen dromen hebben zoals alle jongeren in Vlaanderen. Op www.degeluksbrengers.be zetten we de verhalen van jonge vluchtelingen in de kijker, alsook de hartverwarmende ontmoetingen en inspanningen van Geluksbrengers, mensen die hen een warm hart toedragen. Samen slagen ze erin om kleine en grote dromen waar te maken.

Jonge vluchtelingen groeien op met dromen, net als iedereen. Maar hun dromen op de rails krijgen, is voor hen vaak een pak moeilijker. De weg is bezaaid met hindernissen en uitdagingen. Om deze hindernissen te overwinnen, is veel doorzettingsvermogen een veerkracht nodig. Warme ontmoetingen kunnen jongeren aanzetten om de moed niet te verliezen Warme ontmoetingen met Geluksbrengers kunnen jongeren aanzetten om de moed niet te verliezen. Daar zorgen in Vlaanderen elke dag veel mensen mee voor. Een inspirerende leerkracht, een goeie vriend, een toffe scoutsgroep, een zorgzame voogd. Elke dag staan talloze Geluksbrengers jonge vluchtelingen bij in het vervullen van hun dromen. 

De Geluksbrengers zet daarom de verhalen van jonge vluchtelingen in de kijker, alsook de hartverwarmende ontmoetingen en inspanningen van Geluksbrengers, mensen die hen een warm hart toedragen. Samen slagen ze erin om kleine en grote dromen waar te maken. Met ‘De Geluksbrengers’ zetten we verhalen van jonge vluchtelingen in de kijker

Word jij een geluksbrenger zoals Mehdi?

Mehdi droomt ervan om een eigen transportbedrijf op te richten. Daarvoor is het belangrijk dat hij Nederlands onder de knie krijgt. Ondanks de coronamaatregelen kan hij dankzij het project ‘babbelbuddy’s’ van Tumult vzw, toch zijn Nederlands oefenen, samen met zijn babbelbuddy Noor. Via whatsapp chatten ze voortdurend. Noor oefent met Mehdi zijn Nederlands. Medhi helpt Noor met haar Frans. Voor beide betekent hun contact erg veel. 

Door de coronacrisis hadden ze nog niet de kans om elkaar in het echt te ontmoeten, maar daar brachten we met onze campagne onlangs verandering in! Bekijk in het filmpje hieronder hun allereerste ontmoeting!

Wat kan jij doen?

  1. Ontdek de dromen van jonge vluchtelingen op www.degeluksbrengers.be
  2. Ben of ken je een jonge vluchteling met een droom? Deel je verhaal
  3. Word vrijwilliger en maak dromen waar
  4. Bestel onze pins en mondmaskers

Meer info en contact

Surf naar www.degeluksbrengers.be voor meer informatie. 

Heb je vragen? Neem dan contact op via info@degeluksbrengers.be of 0492 46 31 19.

Volg ons op Facebook en Instagram en deel jouw verhaal met de hashtag #degeluksbrengers.

Week van de Vrijwilliger

Deze week staat in het teken van de Vrijwilliger (van 27 februari tot 7 maart). Met 750 000 zijn ze, de vrijwilligers die zich in Vlaanderen engageren voor een goed doel. Ook bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen kunnen we elke dag rekenen op de inzet van tientallen vrijwilligers. We zijn hen erg dankbaar voor hun tijd, hun inspanningen, hun ideëen en hun nooit aflatende enthousiasme. We zetten deze week dan ook graag een aantal van hen in de spotlights.

Hier vind je verhalen van onze vrijwilligers.

Zelf vrijwilliger worden?

Wil jij onze donateur worden?

Heb je een telefoontje ontvangen van ons? Dat kan. Vanaf februari 2021 is Vluchtelingenwerk Vlaanderen een nieuwe actie gestart. Daarbij bellen wij mensen op om hen te informeren over het werk dat wij doen rond onderwijs.

Zo geven wij o.a. een gratis opleiding tot taalhulp voor onderwijs. Taalhulpen zijn mensen die meertalig zijn en het Nederlands goed beheersen en tolken. En we lanceerden het initiatief: ‘Feel Fine February’ waarmee we de aandacht willen vestigen op het psychosociaal welbevinden van jonge anderstalige nieuwkomers in het reguliere onderwijs na OKAN.

We vragen mensen aan de telefoon om donateur te worden om onze werking verder te helpen. Het telefoonnummer dat we hiervoor gebruiken is +32 289 75 483.

Heb je vragen hierover dan kan je ons bereiken via giften@vluchtelingenwerk.be