Opvang

Opvang
In een ideale samenleving krijgt iedereen die asiel zoekt, een plek waar veiligheid, privacy en menselijkheid vooropstaan. Een omgeving die niet alleen bescherming biedt, maar ook de basis legt voor een succesvolle integratie in de samenleving. Dit ideaalbeeld staat echter in schril contrast met de realiteit waar veel mensen die asiel zoeken mee geconfronteerd worden.

 

Iemand die gevlucht is heeft in de eerste plaats nood aan geborgenheid en rust. Een kleinschalige, kwalitatieve opvangplaats is de plek bij uitstek om een veilige omgeving te garanderen. Zes maanden in een collectieve opvangplaats moet het maximum zijn. Daarna - en liefst al vroeger - stromen ze door naar een kleinschalige opvangplaats. Deze kleinschalige locaties zijn niet alleen beter voor het welzijn van mensen op de vlucht, bovendien bieden ze ook voordelen voor onze eigen gemeenschap. 

"Kleinschalige opvang zet mensen, niet nummers, centraal – het is de sleutel tot echte integratie en wederzijds begrip"

Een succesvol integratieproces begint bij de eerste stap in de asielprocedure. Door te kiezen voor kleinschalige opvang, investeren we in een toekomst waarin asielzoekers niet alleen bescherming vinden, maar ook een warm welkom in onze samenleving. Dit versterkt onmiddellijk hun betrokkenheid. Het is een investering die heel de maatschappij ten goede komt.

DOWNLOAD ONZE BROCHURE

Cijfers & weetjes

 

Meer over dit onderwerp

Bescherming
Onderwijs
Werk
Wonen
Migratiedeals